Ekstra rabatt: 10% / 1299 kr, 13 % / 1899 kr & 16 % / 1799 kr - på nesten alt
Kjøpe, pakke ut, sette ned, lyse. Så ukompliserte er jordspydlamper. Eller i alle fall nesten. Skal den kobles til strømnettet, må du bare sette i stikkontakten. Skal lampen drives med solenergi, trenger den litt tid til å lade opp etter at den er pakket opp. Uansett ganske enkelt. Liker du å ommøblere, kan du slå deg løs. Du kan flytte lampen så mye du vil.
Jordspydlampenes bruksområde kan enkelt sammenfattes slik:
skaper flotte effekter i hagen i kveldsmørket
sørger for sikker belysning av hageveier og innkjørsler
lyssetter planter, skulpturer og fontener
gjør hagefesten enda flottere
rammer inn terrassen med fine lyseffekter
Du kan velge. Strømnett eller sol. Hvis du skal drive jordspydlampen via strømnettet, er du litt begrenset i forhold til plassering av lampen. Du er avhengig av at strømledningen rekker frem dit du vil plassere lampen. Det er derfor viktig å finne ut hvor lang ledningen er før du kjøper lampen. Det beste er å ta mål i hagen for å finne ut om du kan plassere den der du ønsker.
Jordspydlamper med solcelledrift er langt mer fleksible enn lamper med strømtilkobling. Her er du ikke begrenset av lengden på ledningen. Den eneste begrensningen er skyggen. Jordspydlamper med solcelledrift bør plasseres slik at de får tilstrekkelig med sol på dagtid. Det er forutsetningen for at de skal lyse godt i mørket. Det er altså best å finne ut på forhånd hvor du vil plassere den solcelledrevne jordspydlampen. På skyggefulle steder er det best å satse på en lampe med strømtilkobling. Man bør i tillegg følge med på hvor godt lampene lyser i løpet av vinteren. På denne tiden av året vil sollyset være begrenset og dersom lampene ikke lades godt nok opp, bør de tas inn og settes ut igjen når vi går mot lysere tider igjen. I og med at Norge er et langstrakt land hvor mengden sollys er veldig forskjellig i den mørke tiden må man teste lampens ytelse der hvor du bor.
Tips: Hvis du ønsker å satse på solcelledrift, men er redd for at lampen ikke skal lyse godt nok, bør du teste Sun´Connect. Dette hybrid-systemet kobler automatisk over på strømforsyning hvis kraften fra sollyset ikke strekker til.
Lys bare når du trenger det? Det er mulig. Da trenger du en praktisk bevegelsessensor. Det er bare å sette på sjekklisten hvis du ønsker det på jordspydlampen. Det er nemlig ikke alle jordspydlamper som har det. Fordelene med en bevegelsessensor er for det første: De skåner batteriet og sparer strøm. Dessuten: De sørger for mer sikkerhet. Du får umiddelbart lys når du går gjennom hagen og slipper å snuble i mørket. Og: Eventuelle innbruddstyver vil sannsynligvis stikke av hvis lyset plutselig går på. Sist, men ikke minst sørger bevegelsessensorer for mer komfort. Du slipper å slå på lyset selv.
Du ønsker å spare penger? Og helst også miljøet? Da bør du satse på LED. Har du en jordspydlampe med ledning, vil strømregningen reduseres. På solcelledrevne modeller skånes batteriet takket være LED. Maksimal lysetid kan dermed økes. For lamper med bevegelsessensor er LED-teknologi det beste valget: Med denne teknologien sparer du nemlig strøm – akkurat som du gjør med selve bevegelsessensoren. Lampen lyser dessuten umiddelbart med 100 prosent lysstyrke når den tennes. Det gjør ikke en sparepære.
Trenger du flere enn en? Det forstår vi. Da legger du bare flere jordspydlamper i handlekurven. Eller enda bedre: Vær på utkikk etter praktiske sett. Du finner alt fra sett med to til sett med seks. Godt å vite: Mange av settene inneholder en ekstra solcellemodul som forsyner alle jordspydene på en gang.
Å velge rustfritt stål blir aldri feil. Utendørs profitterer du på den beste egenskapen: Det er robust. Dette materialet ser selvfølgelig også stilig ut. Oversikt over fordelene med rustfritt stål:
flott utseende
svært lettstelt
motstandsdyktig mot rust
svært stabilt
svært temperaturbestandig
Dersom du bor i nærheten av havet er situasjonen noe annerledes. Her anbefaler vi saltvannsresistente lamper, da saltvannet ikke behandler rustfritt stål så godt. Slike lamper blir det ofte rust på, på grunn av saltvannet. Saltvannsresistente lamper derimot holder seg fine, år etter år.
Det er viktig at jordspydlampen, i likhet med alle andre typer utendørslamper, har passende kapslingsgrad. For du vil vel ikke ta lampen inn hver gang det regner? Siden jordspydlampene står relativt ubeskyttet på bakken, bør de minst ha kapslingsgrad IP44 – de kan naturligvis ha høyere, men lavere bør den ikke være.
Med kapslingsgrad IP44 er lampen din beskyttet mot fremmedlegemer som er større enn en millimeter, og den er også beskyttet mot vannsprut. I tabellen under får du vite mer om kapslingsgrad:
Har du flere spørsmål angående jordspydlamper? Ring da gjerne våre fagfolk for mer informasjon. Du treffer oss på telefon eller du kan bruke kontaktskjema . Rask tilbakemelding? Det er klart.
De gjennomstrekede prisene tilsvarer produsentens anbefalte utsalgspris.
Alle priser er inkl. 25 % mva. fraktkostnader kommer i tillegg.