Ekstra rabatt: 10% / 1299 kr, 13 % / 1899 kr & 16 % / 1799 kr - på nesten alt
Nesten alle gleder deg til en varm sommer. Men når den først er der, er det mange som stønner. Alle kan jo dessverre ikke tilbringe dagen ute ved vannkanten. Er vi hjemme eller på kontoret setter vi pris på en kjølig bris. Da er det veldig godt med vifter man kan skru på. Disse fins også med belysning. I denne kategorien er det takvifter det dreier seg om.
Du ønsker med enn bare frisk lufting? Det betyr kanskje at du liker ekstrautstyr eller at du bare har en strømtilkobling i taket? Det er ikke noe problem. Ta en nærmere titt på underkategorien “Takvifter med belysning”. Her finner du mange vifter som også fungerer som lamper. På mange av dem er det til og med mulig å endre lysfarge.
Den lager ikke kald luft slik som et klimaanlegg. Men det er kanskje slik det føles. Hvordan fungerer da kjølingen fra en vifte? Enkelt og greit: ved at luften sirkulerer. Dette skaper en kjølende effekt på huden.
Du kjenner fenomenet? Om vinteren samler den varme luften seg oppe under taket, og du har kalde føtter til tross for at du fyrer. Ved å montere en vifte med vinterdrift kan du løse dette problemet og samtidig spare opptil 30 prosent av fyringskostnadene. Men, husk at viften må være beregnet for vinterdrift. I nettbutikken velger du filteret “inkl. forover- og tilbakefunksjon”. Da kan du være sikker på at modellen også kan brukes om vinteren.
Det kommer an på. Ønsker du å bruke den på sommeren for ikke å svette? Eller om vinteren for å redusere fyringskostnadene? Settes viften på fremløp, betyr det sommerdrift. Om vinteren må den settes på tilbakeløp. Den varme luften som samler seg i taket, fordeles da i rommet. Slik utnytter du oppvarmingen bedre.
Du kan velge. Ønsker du å styre viften med veggbryteren? Eller kanskje heller med fjernkontroll? I nettbutikken er det bare å velge aktuelt filter. Da vil relevante modeller komme opp. Med fjernkontrollen kan du gjøre mer enn å bare velge hastighetstrinn. Mange vifter med lampe har også en funksjon for veksling av lysfarge. Hvis du ikke er interessert i å bruke fjernkontroll, går det like greit å regulere hastigheten med veggbryteren.
Om sommeren bør det være behagelig kjølig. Men ikke på bekostning av stillhet. Du gjør derfor rett i å spørre: Hvilke vifter går stille uten å forstyrre? Vi kan berolige deg: Våre takvifter er som regel svært stillegående. På de langsomme hastighetene hører du nesten ingenting, mens du kan høre en svak lyd fra vinden på de raskere hastighetene. Mange av våre kunder bruker våre vifter også på soverommet.
Hovedregel er at takvifter kan monteres overalt i taket. Viktig: du må ha tilgjengelig strømtilkobling. Det optimale er å plassere takviften midt i rommet der du vanligvis har en taklampe. Hvis du ønsker å beholde den gamle taklampen, henger du takviften ved siden av. Da må det installeres et eget strømuttak.
Noen tips og triks:
Under tekniske data finner du ut om viften kan monteres i skråtak. Som oftest fungerer det takket være et kuleledd.
Når du skal plassere viften, må du holde en viss minsteavstand til vegger, møbler og gardiner. Verdiene er angitt i monteringsanvisningen. Takbjelker og skråtak kan også forstyrre luftstrømmen.
Er håret og skjerfet ditt i sikkerhet? Med en installasjonshøyde på minst 2,3 meter over gulvet, er det ikke noe problem.
Viktig: taket må kunne bære den roterende motoren. Når viften er i drift belaster den mer enn når den er i ro.
Du bør la den nye takviften “kjøres inn” i minst 24 timer på laveste trinn. Lyder fra viften kan forekomme de første timene. Det kan også hende at den vakler og gynger noe. Dette bør raskt gå over. I motsatt fall må du prøve å balansere viftebladene bedre.
Takholderen må være festet godt og jevnt til taket. Det beste er å kontrollere det med et vater. Noen av modellene leveres med utjevningsvekter til vingene. Følg anvisningen når du setter dem på. Det er også mulig å eventuelt gjøre dette med mynter.
Når svetten renner i sommervarmen, er det deilig med en kjølende vifte. Men både for vifter og klimaanlegg gjelder følgende: Unngå for mye trekk. Du bør ikke oppholde deg direkte i trekken i mange timer. Det er viktig å holde en viss avstand. På soverommet gjelder: Hvis du sover uten dyne og med lite klær, kjøles du ned når viften står på full hastighet. Har du uflaks, kan det hende du våkner opp med tett nese og vondt i halsen. Da er det bedre å dekke seg til når viften står på om natten.
Du vil gjerne ha et kjølig vinddrag på soverommet når du sovner, men vil unngå å bli forkjølet? Et alternativ er: Skaff deg en vifte med tidsur. Det kan du programmere slik at viften stopper av seg selv etter en liten time med avkjøling. Det kan for eksempel programmeres med en fjernkontroll.
Trenger du råd om hvilken vifte du skal velge? Ta gjerne kontakt med våre fagfolk ved spørsmål. Du treffer oss på telefon eller ganske enkelt via kontaktskjema .
De gjennomstrekede prisene tilsvarer produsentens anbefalte utsalgspris.
Alle priser er inkl. 25 % mva. fraktkostnader kommer i tillegg.