Ekstra rabatt: 10% / 1299 kr & 15 % / 2899 kr på nesten alt

Black Deals: Opptil 65 %

Lysrør

Filtrer og sorter
Filtrer og sorter 0
Sorter etter: Popularitet
Wattstyrke
Bruk
Lysfarge (utvalg)
Dimbar
Lysstrøm totalt (i lm)
Energiklasse
Farge
Pris
Bruk
Merke
Lengde (i cm)
Bruk
Fatning
LED
Diameter (i cm)
Bruk
Materiale
Lyspæreform
Lyspæretype
Sammenligningsverdi (i W)
Bruk
221 produkter
Filter
kr 149,00
kr 111,36
Veil. pris -10%
Veil. pris kr 123,75
Veiledende prisen er produsentens anbefalte utsalgspris på produktet.
kr 189,00
kr 119,00
kr 129,00
Veil. pris -31%
Veil. pris kr 189,00
Veiledende prisen er produsentens anbefalte utsalgspris på produktet.
kr 149,00
kr 179,00
kr 119,00
kr 589,00
kr 136,10
Veil. pris -10%
Veil. pris kr 151,25
Veiledende prisen er produsentens anbefalte utsalgspris på produktet.
kr 739,00
kr 449,00

Lysrør

Store lys for verksteder, bad og kontorer

Hva er lysrør?

I lysrør befinner det seg edelgass og en liten mengde kvikksølv. Lys skapes i en gassutladningsprosess der elektroner passerer gjennom glassrøret og reagerer med lysstoffbelegget. Lysrør kjennetegnes av god lyseffekt, lang levetid og god fargegjengivelse.

Lysrør drives alltid tilkoblet en forkobling (vanligvis kalt elektronisk forkobling). Denne virker inn på start uten blinking, flimmerfri drift og muligheten for dimming.

lysstoffror Philips

Hvor brukes lysrør?

I dag brukes lysrør hovedsakelig i belysningen av nytterom. På grunn av det store lysutslippet, effektiviteten og holdbarheten egner lysrør seg f.eks. for belysning av kjellere, verksteder, garasjer eller vaskerom. Lysrør brukes også fremdeles i speilbelysning, men blir i stadig større grad fullstendig erstattet med LED-lamper, slik tilfellet også er med forskjellige inne- og utelys.

Utenfor hjemmet brukes derimot lysrør fremdeles til å lyse opp kontorer og salgsrom, industri- og utstillingshaller eller parkeringshus.

lysstoffror
lysstoffror Selene
lysror SLV

Tre bruksområder for lysrør.

Hvilke fatninger finnes for lysrør?

På grunn av den utbredte bruken av lysrør i både den private og den kommersielle sektoren, finnes det flere lengder og wattstyrker for lysrør. Man skiller også mellom rørdiameteren og pin-avstanden, som er angitt i betegnelsen for fatningen eller sokkelen. T5/G5- og T8/G13-lysrør er de vanligste typene.

Ved utskiftning må man være nøye med kompatibiliteten. Vår kundeservice hjelper deg gjerne med dette: til kontaktskjemaet. Vi tilbyr også riktige utskiftningspærer, inkludert LED-alternativer, for alle lys som drives med lysrør, direkte i nettbutikken.

Finnes det LED-alternativer til lysrør?

Det finnes passende LED-alternativer av høy kvalitet for nesten alle lysrør. Disse har høyere energieffektivitet og lengre levetid, og anbefales for nesten alle bruksområder. Også her er det helt avgjørende å ta hensyn til kompatibiliteten med tanke på sokkel, lengde, lysstyrke (lumen), fargegjengivelse (Ra) og lysfarge (kelvin).

Våre eksperter hjelper deg gjerne med å velge riktig lyskilde: til kontaktskjemaet.

Hvilke spesialformer for lysrør finnes?

Før LED, som finnes i alle slags former, ble den mest fleksible av alle lyskilder, ble lysrør også brukt som spesiallyskilde. Velkjente eksempler på dette er runde kjøkkenlamper eller lupelamper, der lyskilden omgir den sentrale lupen i en sirkel for å gi et skyggefritt lys. Her brukes lysrør som er bøyd til en ring i forskjellige diametre. Bruken av lysrør i denne formen er nå svært uvanlig.

led lysstoffror Jakob Maul

Lupelamper som denne bruker spesielle buede lysrør med G10q-fatning.

lysstoffror Philips

Ringlysrør med G10q-sokkel og ca. 22 cm i diameter.

Trenger du gode råd om lysrør, deres lengder, sokler, lysstyrker eller passende LED-alternativer? Eller har du flere spørsmål om lys og belysning? Våre fagfolk hjelper deg gjerne: til kontaktskjema.

Vis mer Vis mindre