Ekstra rabatt: 10% / 1299 kr & 15 % / 2899 kr på nesten alt
G9-lyskildene er kommet for å bli. Det er ikke stiftsokkelen som er årsaken til dette. Det er nok mer det strålende lyset fra G9-lyskilden som ligger bak. De første G9-lyskildene brukte kun halogenteknologi.
Med halogenlyset fikk vi hundre prosent fargegjengivelse og utmerket lysstyrke. G9-pæren kombinerer disse egenskapene med minimal størrelse. G9-pæren ble derfor tatt i bruk overalt hvor det var ønskelig med små lyskilder. I dag finner du dem i taklamper og pendellamper i privatboliger, på legekontorer, i utstillingslokaler og i kontorlokaler.
G9 er betegnelsen for 230 volts pærer uten reflektor. Lyset stråler rundt i alle retninger og er ikke målrettet (men kan naturligvis rettes i ønsket retning ved hjelp av lampeskjermen). I dag trenger ikke G9 å være en halogenpære, men betegner kun en pære uten reflektor og en sokkel med en avstand på 9 mm mellom stiftene. Selve belysningsteknologien er imidlertid forskjellig fra G9-pære til G9-pære.
De første pærene med G9-sokkel var 230 volts pærer med halogenteknologi. I dag brukes også andre belysningsteknologier som sparepærer og LED i pærer med G9-sokkel. Halogenpærene er ikke lenger førstevalget når du velger lyskilde. Nå har LED-pærene utkonkurrert de andre belysningsteknologiene (inklusive sparepærene).
G9-LED-pærer...
er mer miljøvennlig. De sparer ca. 60 % energi sammenlignet med halogenpærene.
De er så og si vedlikeholdsfrie. Levetiden er opptil 50 000 timer eller (ved 4 timers drift per dag) mer enn 30 år.
gir umiddelbart 100 % lysstyrke. Dette er en fordel sammenlignet med sparepærene.
sparer penger. Det at pærene er dyre i anskaffelse betaler seg i lengden siden de har lang levetid og er energieffektive.
er individuelle. Ulike lysfarger er mulig: Varmhvit til stuen, universalhvit til kjøkken og arbeidsrom og dagslyshvit i bruksrom.
flimrer ikke. Velg merkeprodukter av høy kvalitet, som for eksempel Osram eller Lampenwelt.com. Vi reagerer ulikt på lys som flimrer, og noen er mer sensitive.
Det er sjelden at G9-pæren fungerer som eneste lyskilde i rommet. I de fleste tilfeller brukes flere pærer for lyssetting av rommet, for eksempel i en takspot med flere lyskilder. Ofte benyttes flere G9-pærer som hver har en lysfluks på 200 – 400 lumen. Både halogen og LED genererer denne lysstyrken. Du finner informasjon om lysstyrken i artikkeldetaljene i nettbutikken på linjen “total lysfluks”.
Tips: LED genererer samme lysstyrke som halogenpærer, men med betydelig lavere energiforbruk. Et eksempel: En LED-lyskilde på 4 watt kan generere samme lysstyrke som en halogenpære på 33 watt. Det lønner seg å bytte til LED.
Du trenger ikke å ta hensyn til noe spesielt når du går over til G9-LED-pærer. Det eneste du bør være oppmerksom på er forskjellene i lysfarge, som nevnt ovenfor. LED-lyskilden settes inn (og tas ut) akkurat på samme måte som en vanlig halogenlyskilde. G9-sokkelen er identisk for de to lyskildetypene. Det er bare belysningsteknologien som er forskjellig.
Pærer som er bakoverkompatible kalles retrofit, og disse finner du for nesten alle vanlige fatninger. Høyvoltslyskilder trenger ingen transformator siden de drives med 230 volt. Du kan også velge en dimbar lyskilde. Disse må være merket som dimbare. Her finner du en oversikt over alle dimbare LED-pærer.
Våre fagfolk gir gjerne råd om hvilke dimmere som passer. Vi svarer naturligvis også på andre spørsmål du måtte ha om lamper og belysning. Du når oss på telefonnummer 23 96 04 30 eller via kontaktskjema.
De gjennomstrekede prisene tilsvarer produsentens anbefalte utsalgspris.
Alle priser er inkl. 25 % mva. fraktkostnader kommer i tillegg.