Ekstra rabatt: 10% / 1299 kr & 15 % / 2899 kr på nesten alt
E14? E14? Betyr det kanskje 14 “omdreininger”. Eller betyr det en “energibesparelse” på 14%? Nei, absolutt ikke. Det som kan se ut som en kryptisk betegnelse er faktisk svært enkelt og forståelig. Og når du først får vite hva det betyr, glemmer du det ikke. Bokstaven “E” står ganske enkelt for Edison. Og det er ingen ringere enn Thomas Alva Edison, han som fant opp den tradisjonelle glødelampen. Og tallet “E14” står rett og slett for sokkelens diameter. I dette tilfellet er den 14 mm. Dette høres vel logisk ut?
Du visste det kanskje? E14 refererer til størrelsen på sokkelen. Det sier ikke noe om teknologien i lyskilden. Det betyr: Akkurat som du før fikk den tradisjonelle glødepæren med E14-sokkel, får du nå både halogenpærer, sparepærer og naturligvis LED-pærer (såkalte retrofitpærer) med E14-sokkel.
Du får dem blant annet med....
klassisk glødepæreform
som mignonpære og i flammeform, noe som passer ekstra godt for eksempel i en lysekrone hjemme i gangen
med rørform, for eksempel i små kjøleskapspærer
med reflektorform
med spiralform (som i de gamle, gode sparepærene)
Hvorfor kommer de i så mange ulike former? Enkelt og greit fordi E14 er en standard for lyskilder i likhet med E27. Derfor brukes den i mange ulike lamper. En E14-lyskilde har derfor ikke en standard størrelse. Lengden kan variere fra 57 til 127 mm. Dette er bra å vite hvis du har en lampe som kun kan ha en liten lyskilde eller en lyskilde med en bestemt form. Teknologien i lyskildene kan også variere. Du finner både halogenpærer, sparepærer og LED-pærer.
Du finner ganske enkelt lyskildens størrelse og anvendt teknologi under produktdetaljer og i produktbeskrivelsen.
Dimbar
Det har vi vært vant til. De tradisjonelle glødepærene kunne dimmes. Dette gjaldt også de med E14-sokkel. Forutsetningen var at vi hadde en dimmer. Det samme gjelder halogenpærene. Alle disse kan dimmes. Da er det noe annet med LED-pærene. Det er ikke alle LED-pærer som kan dimmes. Men det gjør ingenting. Dette finner du ut av ved å se på produktdetaljene. Det er bare å ta en titt. Hvilken dimmer som passer til akkurat din nye LED-lyskilde får du svar på hos våre fagfolk. Du finner kontaktinformasjonen nedenfor.
Med fargeveksling
Rødt? eller kanskje heller grønt? eller vil du heller ha et kjølig, blått lys? Liker du ulike farger, men kan eller vil ikke bestemme deg for en spesiell farge? Da kan en E14-lyskilde med integrert fargeveksling være løsningen. Ta en titt i produktdetaljene under lysfarge, så vil du se om den aktuelle lyskilden har fargeveksling.
Med fjernkontroll
Veksle fra grønt til blått lys. Veksle fra rødt til gult. Du lurer kanskje på hvor og hvordan du kan justere dette. Her er det flere muligheter. Den ene muligheten er bruk av fjernkontroll. Dette er mulig for eksempel med E14-lyskildene fra iDual. Disse er lett å justere, ikke bare fra mellom fargene blått og grønt. Det er også enkelt å veksle mellom lysfargene varmhvit og universalhvit, dimme, sette på automatisk fargeveksling eller kule lyseffekter.
Philips Hue
Er kjøleskapet, vaskemaskinen, oppvarmingen og rullegardinene dine allerede integrert i smarthussystemet ditt? Og nå ønsker du også smart belysning? Dette er ikke noe problem, for eksempel med Philips Hue. Philips Hue tilbyr både lamper med fast innebygget LED-teknologi og lyskilder som du kan sette inn i favorittlampen. Siden mange lamper ikke har E27-fatning, men E14, får du selvfølgelig også Philips Hue-lyskilder med E14-sokkel. Konklusjon: velg, sett inn og nyt smartbelysningen.
Har du flere spørsmål? Våre fagfolk hjelper deg gjerne på telefon 23 96 04 30 eller via kontaktskjema.
De gjennomstrekede prisene tilsvarer produsentens anbefalte utsalgspris.
Alle priser er inkl. 25 % mva. fraktkostnader kommer i tillegg.