Ekstra rabatt: 10% / 1299 kr & 15 % / 2899 kr på nesten alt
E14 LED var nok den mest etterlengtede lyskilden (nest etter E27-LED-pærene). Årsak: Siden E14-pærene benyttes i svært mange lamper til oppholdsrom og arbeidsrom, er de helt nødvendige. Om du ikke vil bruke ekte stearinlys i lysekronen, er du jo nødt til å erstatte det med mignonpærer. Og siden du som miljø- og energibevisst forbruker ikke vil bruke tradisjonelle glødepærer, halogenpærer eller sparepærer lenger, måtte E14-sokkelen oppgraderes med LED.
Det betyr at du kan utstyre E14-lampene dine med moderne belysningsteknologi. I tillegg gir dette deg mange ekstra muligheter innenfor belysning, for eksempel innenfor smarthus. Ledende merker som Philips og Osram har dermed muliggjort noe som tidligere ble sett på som magi.
Du bruker lumenverdien til å bestemme lysstyrken til LED-lyskilder med E14-sokkel. Dette gjelder også alle andre lyskilder bortsett fra den tradisjonelle glødepæren.
Watt-verdien er naturligvis også oppgitt. Denne verdien angir imidlertid kun pærens forbruk og sier ikke noe om lysstyrken (lumen). Til forskjell fra den tradisjonelle glødepæren: En 25-wattspære tilsvarte ca. 200 lumen, 40 watt tilsvarte ca. 400 lumen, 60 watt ca. 700 lumen, og en pære på 100 watt tilsvarte mer enn 1 300 lumen.
Bruk disse verdiene når du skal kjøpe en ny E14 LED-pære eller bruk sammenligningsverdien. Denne finner du i nettbutikken for hver lyskilde og den står også på forpakningen.
Hvis du bruker en dimmer og E14 LED-pærene brummer, bør du slukke lyset umiddelbart. Dette skyldes sansyligvis en feil.
Enten er dimmeren uegnet eller så er E14 LED-pæren ikke dimbar. Det er nemlig ikke alle E14 LED-pærer som er dimbare. Og selv om pæren er dimbar, kan du ikke bruke en hvilken som helst dimmer.
Våre fagfolk kan informere om hvilke lyskilder og dimmere som passer sammen. Du finner kontaktinformasjonen nedenfor.
Du kan nyte godt av koselig, dimmet belysning selv om du ikke vil bruke en ekstern dimmer. Du får nemlig E14 LED-pærer med innebygget dimmeteknologi.
E-14-LED-pærene kan dimmes med en vanlig lysbryter ved at du trykker på denne flere ganger. Vi kan for eksempel anbefale SceneSwitch-lyskildene fra Philips. eller EasyDim-E14-LED-lyskildene.
Så enkelt er det å skape koselig belysning.
Så lenge det ikke er snakk om en filamentpære, som omtrent sender lyset ut i alle retninger, altså 360°, må du undersøke utstrålingsvinkelen ved kjøp av E14-LED-pærer. Ulike utstrålingsvinkler benyttes for ulike bruksområder:
smal lysstråle: målrettede spotter, for eksempel til bilder
middels bred lysstråle: separate lysøyer, for eksempel ved godstolen
bred lysstråle: omfattende allmennbelysning, for eksempel i stuen
For øvrig: Jo større avstand mellom lyskilde og objekt, desto større lysflate på objektets overflate. Når lyskilden plasseres nærmere objektet, vil lysflaten derimot bli mindre. Dette er for eksempel noe å tenke på ved bruk av E14-LED-lyskilder i høydejusterbare pendellamper.
Når du kjøper en vanlig E14-LED-pære, bør du alltid kaste et blikk på angivelsen av lysfarge i nettbutikken. Dette angir lysets fargetemperatur. Ulike fargetemperaturer egner seg i ulike oppholdsrom og arbeidsrom. smarthus-lyskilder med justerbar fargetemperatur og RGB-farger gir enda flere valgmuligheter.
Vi skiller særlig mellom tre lysfarger:
mindre enn 3 300 kelvin: varmhvit som en tradisjonell glødepære – perfekt i oppholdsrom
3 300 til 5 300 kelvin: universalhvit, det vil si mer hvitt enn rødt – perfekt som arbeidslys
mer enn 5 300 kelvin: dagslys, svært blått – perfekt i bruksrom eller kjellere
En lyspære i flammeform passer like dårlig inn i en lukket taklampe som en reflektorpære passer inn i en lysekrone. Begge alternativene er imidlertid mulig i teorien, for disse to formene kan ha E14-sokkel. Det fins E14-LED-lys
med stearinlysform med matte kolber, for eksempel til pendellamper
med flammeform, for eksempel til lysekroner
med filamentutseende, for eksempel til alle typer åpne lamper
med dråpeform, for eksempel til bordlamper
med kolbeform, for eksempel til taklamper
med rørform, for eksempel til julestjerner
med reflektor, for eksempel til takspotter
LED-pærer kombinerer moderne belysningsteknologi med nostalgi. Det er også ønskelig å kunne erstatte den tradisjonelle glødepæren med en lyskilde som ser pen ut. Ingen ønsker å forringe utseendet til lysekronen med en spiralformet sparepære.
LED-pæren er den perfekte lyskilden til lamper med bevegelsessensor. Noen mer passende lyskilde finner du ikke. E14-LED-lyskildene har nemlig lang holdbarhet på antall tenn/slukk. Sensorlamper tennes og slukkes hyppig noe som reduserer levetiden betydelig. LED-pærer tennes dessuten umiddelbart med 100 % lysstyrke. De ligger derfor bokstavelig talt langt foran sparepærene som har en viss starttid.
Du får dem med fjernkontroll eller du kan styre dem med en app på smarttelefonen. Begge styringene omfatter blant annet
dimming av lysstyrken
endring av fargetemperaturen
RGB-farger og RGB-fargeveksling
tidsurfunksjoner
ulike forhåndsinnstilte effekter
Jo smartere lyskilden er, desto flere muligheter har du. I Smart Home kan E14 blant annet benyttes for tilstedeværelsessimulering når du er bortreist eller for automatiske belysningsrutiner tilpasset din egen dagsrytme.
Vil du vite mer om E14-lyskilder med LED? Ta da kontakt med våre fagfolk på telefon 23 96 04 30 eller ganske enkelt via kontaktskjema.
De gjennomstrekede prisene tilsvarer produsentens anbefalte utsalgspris.
Alle priser er inkl. 25 % mva. fraktkostnader kommer i tillegg.