Ekstra rabatt: 11 % / 1299 kr, 14 % / 1899 kr & 17 % / 2699 kr på nesten alt
Taklamper gir lys. I alle rom. En god taklampe hører derfor med til grunninnredningen på badet. Var det alt? Nei. Også på badet består et godt belysningskonsept av flere lamper i tillegg til taklampen. Når du skal stelle håret, sminke deg, barbere deg eller sette inn kontaktlinsene er bad- og speilbelysningen uvurderlig.
Kort og godt: Din egen sikkerhet. Ordet “våtrom” sier mye om hva dette handler om: Fukt og elektrisitet er en livsfarlig kombinasjon.
Det går gjerne bra til slutt, men vi anbefaler sterkt at du følger rådet vårt om å la en elektriker ta seg av installasjonen. For å kunne nyte av baderomsbelysningen må utvalget av lamper med riktig beskyttelse være godt (se nedenfor) og lampen må tilkobles korrekt.
Det er bra at du lar en elektriker installere taklampen til badet (og andre lamper til badet). Elektrikeren kjenner best til forskriftene i DIN VDE 0100 del 701 som gjelder for belysning på våtrom. Hva står i disse forskriftene? Her står alt som har med sikkerheten på våtrom å gjøre.
Badet deles inn i ulike sikkerhetssoner. Badekaret er i sone 0. Deretter kommer sone 1 hvor det blir nokså vått på grunn av dusj og vannsprut. Sone 2 og 3 følger på. Sone 3 er et stykke fra kilden til fukt, men lampene i dette området vil likevel utsettes for fukt. For eksempel på grunn av vanndamp.
En spesiell kapslingsgrad kreves på lampene i hver av sonene. Det er imidlertid ikke bare det som er viktig. Driftsspenningen er også avgjørende ved spørsmålet: tillatt eller ikke?
Sikkerhetssone 0: I dusjen og ved badekaret er det kun lov å bruke lamper med ekstra lav spenning, safety extra low voltage, på opptil 12 volt og med minimum kapslingsgrad IPX7.
Sikkerhetssone 1: Innenfor et loddrett område på 2,25 m fra dusjen eller badekaret er det kun lov å bruke lamper med ekstra lav spenning, safety extra low voltage, på opptil 12 volt. Disse må også tåle vannsprut. Det vil si at kapslingsgraden må være minimum IPX5.
Sikkerhetssone 2: Områder som ligger inntil 60 cm fra sikkerhetssone 1 må ha kapslingsgrad IPX4 eller høyere.
Dessuten:
er det ikke tillatt med transformatorer innenfor sone 0 eller 1.
stikkontakter og brytere er ikke tillatt i sone 0, 1 eller 2.
Komplisert? Kanskje. Men dette er viktig, for det handler om sikkerhet. Ønsker du å snakke om dette med en ekspert? Ring oss eller skriv til oss. Du finner kontaktinformasjonen nedenfor.
Naturligvis er det viktig å nyte av den komforten på badet som dimbare lamper gir. Alle sikkerhetsforskriftene for bad kan imidlertid gjøre det vanskelig. Vi tilbyr derfor spesielle, dimbare taklamper til badet. Til disse trenger du ingen ekstern dimmer. Vi snakker om taklamper til bad med easydim-teknologi.
Teknologien er enten innebygget i lampen eller du kan sette inn en easydim-lyskilde i taklampen til badet. Klappet og klart.
Ved å dobbeltklikke på den vanlige lysbryteren kan du starte dimmeprosessen. Du stopper prosessen på samme måte. Akkurat når du har funnet den perfekte lysstyrken for et avslappende bad. Da er det bare å legge seg i badekaret.
For øvrig: Easydim er en LED-teknologi. Dermed drar du nytte av alle fordelene som belysningsteknologien har:
Lang levetid – bytte lyskilde? Det trenger du ikke å tenke på.
100 % lysstyrke umiddelbart – hvem vil vel vente på lyset på badet på travle morgener?
Spare energi – og samtidig penger. Uten å måtte unnvære optimalt belysning.
Tvert imot: Fantastisk lyskvalitet, både med hensyn til lysfarge, fargegjengivelse og homogent lys.
Endring gjort i en fei, har du en taklampe med fatning? Sett inn en LED-pære.
Badet er ikke akkurat det rommet hvor designerne utfolder seg mest i. Her er det for mange sikkerhetsforskrifter. Og badet er for privat for mange av designlampene som jo bør sees av flest mulig. Men: Lampegiganten.no kan likevel tilby designlamper til baderomstaket. Noen designmerker har faktisk laget formfine taklamper til badet. Northern har for eksempel laget IP44-lampen “Over Me”. Og Mantra har laget den skyformede “Eos”.
Du finner alle designtaklamper til badet her.
Det er et svært godt og populært alternativ. Spotter sørger for et ryddig uttrykk på badet. Monterer du mange nok og plasserer dem korrekt vil du få svært godt lys på badet.
Alle sikkerhetsforskrifter gjelder naturligvis også for innfellingsspotter. Sett en elektriker på jobben, så går det glatt. Du trenger i alle fall en taktilkobling og et hulrom for å kunne montere spotter. En nedfelt himling gir hulrom. Her må du bare bore passende hull til spottene. Da er det bare å la en elektriker koble til lampen slik at den kan dyttes inn i hullet.
Ta kontakt med oss hvis du trenger ytterligere informasjon. Ring oss på telefon 23 96 04 30 eller skriv til oss ved å benytte kontaktskjemaet. Vi hjelper deg med alt som har med belysning å gjøre.
De gjennomstrekede prisene tilsvarer produsentens anbefalte utsalgspris.
Alle priser er inkl. 25 % mva. fraktkostnader kommer i tillegg.