Ekstra rabatt: 10% / 1299 kr, 13 % / 1899 kr & 16 % / 1799 kr - på nesten alt
Ved å montere LED-taklamper i taket viser du en moderne forståelse av belysning. Monterer du LED-taklamper kvitter du deg med et par foreldede tanker:
at taklamper sluker strøm,
at man er nødt til å bytte lyskilde i en lampe.
LED-lyskildene er de mest energibesparende lyskildene på markedet. Dermed basta. De er 90 % mer effektive enn tradisjonelle glødepærer i drift, og holder opptil 50 ganger så lenge.
Gjelder dette lyskildene som ikke kan byttes ut? Selv det er jo litt av en omstilling. Med LED er lyskilden en fast del av lampen akkurat som stammen og lampeskjermen. Skjermen på smarttelefonen og nettbrettet, monitorer og tv-er fungerer med LED. Og det er ingen som spør om LED-lysene kan byttes ut. Disse er en del av utstyret.
Og det er ikke noe annerledes med LED-taklamper.
Dette er da moderne? Tidsriktig, kan man også si.
Taklampen sørger for lys i rommet. Det gjorde de tidligere, og det gjør det også med LED. LED-teknologien har dessuten flere fordeler som de “vanlige lyskildene” ikke har:
sparer 90 % strøm sammenlignet med tradisjonelle glødepærer
sørger for miljøvennlig belysning uten kvikksølv
vedlikeholdsfri drift uten bytte av lyskilde
ingen forsinkelse ved tenning som hos sparepærer
mange ulike design takket være kompakt belysningsteknologi
I tillegg til smaken din vil situasjonen i rommet også være med på å avgjøre hva slags taklampe som egner seg best.
Klassikeren innen belysning. Disse fyller rommet med lys over en stor flate og sørger dermed for god allmennbelysning. I små rom er det som regel tilstrekkelig med en enkelt taklampe.
Har du en LED-taklampe trenger du ikke å grue deg til å måtte ta av lampeskjermen for å bytte lyskilde som på en “vanlig” taklampe. Høyverdige, innebygde LED-lys holder i over 30 år ved 4 timers daglig drift.
Disse har som oftest flere lyskilder og fordeler lyset like godt som runde taklamper. Designet bidrar dessuten med spesielle egenskaper.
Fordelen med lamper med spotter som kan justeres fleksibelt er at du kan dele inn rommet ved å rette på spottene. Eller du kan velge å ikke lyssette bestemte deler direkte for å unngå blending. Dette fungerer først og fremst i store rom.
Disse er spesielt populære, og det er LED-teknologien som har gjort det flate designet mulig. LED-lysene gjør at lyset fordeles jevnt over hele lampeskjermen. Lampen har dermed ingen synlige lyspunkter eller “mørke områder”.
LED-paneler stikker nesten ikke ut i rommet og er dermed plassbesparende. Slik virker rom med lav takhøyde større. Designet har dessuten et ryddig uttrykk og passer derfor perfekt for eksempel i en minimalistisk innredningsstil.
LED-taklamper fins naturligvis i mange ulike former, og du finner spesielt mange forskjellige designlamper. Utvalget er svært stort. Du vil derfor ikke ha noen problemer med å finne din favorittlampe.
Ønsker du å diskutere dette med noen som virkelig har oversikten? Ta da kontakt med våre fagfolk hos Lampegiganten.no på telefonnummer eller send oss en melding via kontaktskjemaet.
Wattforbruket til en lampe sier ikke lenger noe om lampens lysstyrke eller lyskvalitet. For alle LED-taklamper gjelder: Disse trenger mindre strøm (watt) sammenlignet med en tradisjonell glødepære med samme (eller høyere) lysstyrke. Er du interessert i lampens lysstyrke må du derimot ta en titt på angivelsen lumen.
Det kommer an på rommets størrelse. Tenk på: En pæres wattall multiplisert med 10 gir omtrent antall lumen. Ønsker du samme lysstyrke som du hadde i taklampen med 3 x 60 watts glødepære, bør du satse på en LED-taklampe på 1 800 til 2 100 lumen. Eller du kan velge en taklampe med høyere lumentall og heller dimme denne til ønsket lysstyrke.
Ja, men ikke alle. Og ikke med alle typer dimmer. LED-teknologien fungerer på en annen måte enn teknologien i den tradisjonelle glødepæren. En ny dimmeløsning måtte derfor utvikles for LED-lys. De fleste LED-taklamper og LED-pærer kan enkelt dimmes med fjernkontroll eller smarttelefon og uten krav til ekstra tilbehør (ta en titt i vår smarthuskategori). Alle andre produkter trenger imidlertid en dimmer.
Undersøk i produktdetaljene om ønsket produkt kan dimmes eller ikke. Står det “ja” på linjen “dimbar” og “inklusiv” på linjen “dimmer” kan produktet dimmes uten ekstra tilbehør (altså uten ekstern dimmer). Finner du ikke denne merknaden betyr det enten at produktet ikke kan dimmes eller at du trenger en ekstern dimmer.
Våre fagfolk kan gi deg svar på hvordan du velger riktig dimmer og hva du bør tenke på. Konklusjon: Finn ønsket produkt og ta så gjerne kontakt med oss på telefon 23 96 04 30 eller via kontaktskjema for å være sikker på at alt fungerer som du har tenkt deg.
Reggae, blues, hardrock eller heavy metal? Finn fram yndlingsmusikken på smarttelefonen og overfør den til taklampen via Bluetooth. Dermed kan du og vennene dine la dere rive med av førsteklasses lys og lyd.
Taklampe med høyttaler høres kanskje rart ut, men er egentlig ikke så spesielt med tanke på dagens multimedia. Smarttelefonen har for eksempel tatt over for mp3-spilleren, den fungerer som GPS, nettleser og dessuten som telefon. Lampen følger med og fungerer som et innredningsobjekt med multimediafunksjon.
Fordel: Den befinner seg midt i rommet. Perfekt for stor lyd eller beroligende toner.
Ta en titt på LED-taklamper med høyttaler hos Lampegiganten.no.
Har du en “vanlig” taklampe? Ved å sette inn en passende LED-pære i fatningen kan du gjør lampen om til en LED-taklampe. Finn ut hvilken fatning lampen har (for eksempel E27) og velg lyskilde med passende sokkel hos Lampegiganten.no under “lyskilder” ( i dette tilfellet E27). Til slutt må du se på lyskvaliteten (lysstyrke i lumen, lysfarge i kelvin og fargegjengivelse).
Nå kan du nyte av alle fordelene med LED uten at du må kjøpe en ny taklampe.
Du finner nærmere informasjon om lyskvalitet og valg av riktig lyskilde samt passende produkter på vår kategoriside LED-pærer.
De gjennomstrekede prisene tilsvarer produsentens anbefalte utsalgspris.
Alle priser er inkl. 25 % mva. fraktkostnader kommer i tillegg.