Kjøp nok skinner i riktig lengde. Planlegg T-, X- og hjørneforbindelser. Velg mellom endetilkobling eller mellomtilkobling. Installer en bryterkomponent for separat fjernkontroll av individuelle belysningsområder.
Nei, skinnesystemer er ikke den enkleste måten å belyse et oppholdsrom på. Men den mest individuelle belysningstypen, og hvis du kan litt om det og ikke er redd for stige, tommestokk, blyant og drill, kan du lett få mye moro ut av å planlegge og installere den. Denne veiledningen er ment å peke deg i riktig retning.
Belønningen for innsatsen: belysning som ...
Skinnesystemer brukes mye oftere i den kommersielle sektoren. For her er "kompleks" ganske standard. I butikker brukes for eksempel spotlights, spotlights og pendler, som kan flyttes fleksibelt når som helst, til å belyse det skiftende produktsortimentet i museer.
For alle private og kommersielle bruksområder er det skinnesystemets høye fleksibilitet (også etter montering) som utgjør forskjellen.
Du kan nå slå alle pærer av og på, endre lysfarge, dimme lyset og tilpasse lyset generelt ved hjelp av en fjernkontroll eller smarttelefon.
Og hvis skinnesystemer er det mest fleksible av alle belysningssystemer, burde det vel fungere her også?
Det stemmer! Hvis vi bruker URail skinnesystem fra Paulmann som eksempel, trenger du bare fjernkontrollen som følger med systemet, og en bryterkomponent oppstrøms for en bestemt del av skinnesystemet. Seksjonen bak kan deretter styres med fjernkontroll. Du kan selvfølgelig også plassere bryteren i begynnelsen av hele systemet, og i så fall kan hele systemet betjenes ved å trykke på en knapp.
Kompatible lys må være festet til et skinnesystem - så mye er klart! Du kan imidlertid finne ut hvilke lamper som er kompatible med hvilke i kategoriene våre, som er praktisk sortert etter system. URail-systemet fra Paulmann kan for eksempel utstyres med spots, pendellamper, flate lyspaneler, hengelamper med stoffskjerm, downlights med mer.
Du merker kanskje allerede hvordan kreativiteten din stimuleres. Tenk deg for eksempel en spot som lyser opp lenestolen din i et hjørne av rommet. En liten hengelampe til sidebordet ved siden av, der du plasserer kaffen din. Flere downlights som gir grunnleggende lysstyrke i rommet.
For alle disse variantene trenger du normalt flere strømtilkoblinger i taket og på veggen. Med et skinnesystem trenger du imidlertid bare en enkelt strømtilkobling for alt dette.
Skinnesystemer kan monteres med relativt liten innsats og har en høy grad av tilpasningsdyktighet - ideelt for utleieleiligheter eller skiftende bosituasjoner. I mange tilfeller er det tilstrekkelig med ett enkelt strømuttak for å forsyne hele systemet. Armaturene kan fritt plasseres, skiftes ut eller suppleres langs skinnen. Dette skaper et fleksibelt belysningskonsept som kan utvides og omorganiseres når som helst - uten kostbare ombyggingsarbeider. Styrken ved et modulbasert belysningssystem kommer spesielt godt til syne når man ominnreder rom eller bytter møblering.
Enten det er minimalistisk i svart, elegant i grått eller tidløst i hvitt - lysskinnesystemer finnes i ulike farger og materialer. Moderne pendellamper, spots eller vegglamper** kan kombineres på en stilfull måte for å skape et harmonisk helhetsinntrykk. På denne måten blir belysningen et designelement som understreker boligstilen. Skinnesystemer kan også kombineres perfekt med indirekte lyskilder som LED-striper eller uplights vegglamper. Resultatet er et flerdimensjonalt belysningskonsept som tar hensyn til både funksjonelle og atmosfæriske aspekter.
Lamper med skinnesystem** er også en ideell løsning for store rom. Skinnenes utvidelsesmuligheter gjør at selv store områder kan belyses jevnt. Spesielt i stuer, åpne kjøkkenløsninger eller loftsleiligheter tilbyr de en sofistikert belysningsløsning som kombinerer estetikk og funksjonalitet.
De gjennomstrekede prisene tilsvarer produsentens anbefalte utsalgspris.
Alle priser er inkl. 25 % mva. fraktkostnader kommer i tillegg.