Kun

Ekstra rabatt: 10% / 1299 kr, 13 % / 1899 kr & 16 % / 1799 kr - på nesten alt

Black Deals: Opptil 70 %

LED-pærer

Filtrer og sorter
Filtrer og sorter 0
Sorter etter: Popularitet
Wattstyrke
Bruk
Lysfarge (utvalg)
Dimbar
Lysstrøm totalt (i lm)
Energiklasse
Farge
Pris
Bruk
Merke
Fatning
Smarthus system
Spenningstilførsel i volt
Lengde (i cm)
Bruk
LED
Diameter (i cm)
Bruk
Materiale
Made in Germany
Med fjernkontroll
Med bevegelsessensor
Stemmeassistent
Bredde (i cm)
Bruk
Lyspæretype
Lyspæreform
Sammenligningsverdi (i W)
Bruk
3084 produkter
Filter
kr 242,53
kr 242,55
Veil. pris -20%
Veil. pris kr 306,15
Veiledende prisen er produsentens anbefalte utsalgspris på produktet.
kr 439,00
Veil. pris -15%
Veil. pris kr 518,80
Veiledende prisen er produsentens anbefalte utsalgspris på produktet.
kr 359,00
kr 399,00
kr 149,00
kr 80,30
kr 59,00
kr 119,00
kr 530,95
Veil. pris -19%
Veil. pris kr 661,10
Veiledende prisen er produsentens anbefalte utsalgspris på produktet.
kr 69,00
Veil. pris -42%
Veil. pris kr 119,00
Veiledende prisen er produsentens anbefalte utsalgspris på produktet.
kr 101,75
kr 391,93
Veil. pris -33%
Veil. pris kr 584,20
Veiledende prisen er produsentens anbefalte utsalgspris på produktet.
kr 51,89
kr 115,44
kr 287,71
kr 98,79
kr 207,87
Side

Derfor er LED-pærer det beste valget

Er LED-pærene fremtidens lyskilde? Nei. De er dagens lyskilder. Og det har de vært en god stund allerede.

Bruker du fremdeles tradisjonelle glødepærer vil 90 % av strømkostnadene være bortkastede penger. Tallet for halogenpærer er 60 %. For sparepærer er tallet 10 %.

Dette er heldigvis noe du enkelt kan endre på.

Er LED-pærer dyre?

Ja, de er noe dyrere enn tradisjonelle glødepærer & co. Men bare i anskaffelse. Og disse kostnadene sparer du fort inn. Det kommer av at LED-pærer bruker mindre strøm (i watt) ved samme lysstyrke. Du har forstått det riktig: På grunn av det høye lysutbyttet spiller ikke LED-lysenes watt-verdi noen stor rolle.

Hvor mye sparer du ved å benytte LED-lys?

  • 90 % sammenlignet med tradisjonelle glødepærer

  • 60 % sammenlignet med halogenpærer

  • 10 % sammenlignet med sparepærer

jaehrliche ersparnis stromkosten

Du sparer altså ikke så mye i forhold til å bruke sparepærer? Det stemmer. Men LED-pærene inneholder ikke kvikksølv, det tar ikke lang tid før de lyser med 100 % lysstyrke – og de genererer et vakkert, homogent lys.

Er LED-lys grelt og kaldt?

Det kan være det hvis det er det du ønsker. Ellers stemmer det ikke. Grelt og kaldt har nemlig noe med lyskvaliteten å gjøre. Og lyskvaliteten kan du velge selv når du bestemmer deg for LED-pære:

Du vil ikke ha grelt lys?

Du unngår “grelt” lys, altså for lyssterkt lys, ved å velge en lyskilde med passende lysstyrke. For LED-pærer måler du ikke denne i watt, men i lumen. Synes du det er vanskelig å vite hvor lyssterkt 400 eller 4 000 lumen er? Da kan du bruke følgende tommelfingerregel:

Multipliser wattstyrken til den tradisjonelle glødepæren med 10. Da vil du få LED-pærens omtrentlig lumenverdi.

Du vil ikke ha kaldt lys?

Ved å velge riktig lysfarge, forhindrer du at LED-pæren lyser for grelt. Du finner informasjon om lysfarge under artikkeldetaljer.

Varmhvit (under 3 300 kelvin) er “varmt” med en rød fargetone. For de som er gamle nok: Det ligner lyset fra en tradisjonell glødepære.

Universalhvitt lys (fra 3 300 til 5 300 kelvin er nøytralhvitt og temmelig “saklig”. Dette er det perfekte arbeidslyset. Ikke for koselig, men heller ikke for nøkternt.

Dagslys (over 5 300 kelvin) har ingenting med varmt sollys å gjøre. Det er tvert imot ganske blått. Dette lyset virker “kaldt”, men dette er faktisk en fordel i kjellerrom o.l.

Kan LED-pærer dimmes (akkurat som tradisjonelle glødepærer)?

Du ønsker dimbart lys for å kunne skape koselig kveldsstemning i stuen? Det forstår vi. Det er selvfølgelig mulig også med LED-pærer. Men ikke alle LED-pærer er dimbare. Heldigvis er de dimbare lyskildene merket hos oss, og du finner dem under kategorien “dimbare LED-pærer”.

Lurer du likevel på hvilke LED-pærer som an dimmes med ulike typer dimmere? Vi svarer gjerne på dine spørsmål. Ta kontakt med oss på telefon 23 96 04 30 eller bruk kontaktskjemaet.

Kan du sette en LED-pære i en eldre lampe?

I prinsippet kan du sette en LED-pære i alle lamper med fatning. Det fins nemlig LED-lyskilder for de fleste vanlige fatninger. Ta en titt på fatningen på yndlingslampen din. Har den skrufatning? Da er det sikkert en E27 eller en E14-fatning. I disse fatningene kan du sette inn alle E27- eller E14-pærer. Disse LED-pærene har nemlig en standardisert sokkel (akkurat som de tradisjonelle glødepærene, halogenpærene og sparepærene). Og en standardisert sokkel passer i en standardisert fatning.

Hvilken LED-pære kan du erstatte en 100 watts lyspære med?

Her er det best å studere lumenverdien. Effektopptaket, altså hvor mange watt den forbruker, og lysutbyttet, altså lysfluks i lumen per watt, avhenger nemlig av LED-pærens kvalitet. På Lampegiganten.no får du hjelp ved å se på “sammenligningsverdi (W)” under Produktdetaljer. Er lampen din merket med “maksimalt 100 watt”? Da bør du velge en lyskilde med en sammenligningsverdi på maksimalt 100 watt. En R7s-halogenpære på 100 watt kan du for eksempel erstatte med en R7s-LED-pære på 14 watt.

Og det er faktisk slik at du sparer de resterende 86 watt!

Hvor lenge holder LED-pærer?

LED-lys holder opptil 50 000 timer. Hvis du bruker pæren 4 timer hver dag, kan du altså ha den i over 34 år. Du trenger altså ikke å bekymre deg om hvor lenge en LED-pære holder.

Hvordan skal LED-pærene avfallshåndteres?

LED-lyskilder skal (i likhet med sparepærer) ikke kastes i husholdningsavfallet. Sparepærer inneholder kvikksølv, mens LED-pærer har mange elektroniske deler som gjør at disse lyskildene ikke skal kastes i husholdningsavfallet. LED-pærer hører inn under elektronisk avfall og leveres der dette samles inn.

Vis mer Vis mindre